[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” min_col_height=” padding=” svg_div_top=” svg_div_top_color=’#333333′ svg_div_top_width=’100′ svg_div_top_height=’50’ svg_div_top_max_height=’none’ svg_div_top_flip=” svg_div_top_invert=” svg_div_top_front=” svg_div_top_opacity=” svg_div_top_preview=” svg_div_bottom=” svg_div_bottom_color=’#333333′ svg_div_bottom_width=’100′ svg_div_bottom_height=’50’ svg_div_bottom_max_height=’none’ svg_div_bottom_flip=” svg_div_bottom_invert=” svg_div_bottom_front=” svg_div_bottom_opacity=” svg_div_bottom_preview=” border=” border_style=’solid’ border_color=” radius=” column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_direction=’vertical’ background_gradient_color1=’#000000′ background_gradient_color2=’#ffffff’ background_gradient_color3=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” template_class=” aria_label=” av_uid=” sc_version=’1.0′] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-l8wvuptq’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Staande ovatie voor topmusici uit Toscane

[/av_textblock] [av_image src=’https://www.klassiekinrhoon.nl/wp-content/uploads/2022/10/foto-Schakel.jpg’ attachment=’1003′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” title_attr=” alt_attr=” lazy_loading=’disabled’ id=” custom_class=” template_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l8wvw3pb’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”][/av_image] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-l8wvu7y0′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

ALBRANDSWAARD – ‘Hoe krijgt de organisatie het voor elkaar dat wereldberoemde musici in Rhoon een concert geven’, ‘Ongekend dit concert hier in de Dorpskerk’. De Stichting Klassiek in Rhoon verraste zaterdag 1 oktober het voltallige publiek met een concert waarvan de uitvoerende musici gewend zijn op te treden in aansprekende concertzalen en operahuizen over de hele wereld. Bariton Bruno Caproni liet het aandachtige publiek met zijn diepe, zuivere en krachtige stemgeluid van meet af aan versteld staan. Zo volumineus dat zijn stem moeiteloos de gehele kerk vulde. Pianist Julian Evens is een virtuoos op de vleugel. Van het begin tot het einde bracht hij met zijn wonderschone uitvoeringen het publiek in vervoering. Sopraan Marika van der Meer stal met haar charmante optreden de harten van het publiek. ‘’Het beste concert ooit uit de serie’’, lieten frequente bezoekers zich spontaan ontvallen.

Dat Klassiek in Rhoon dit concert kon organiseren is mogelijk geworden doordat een kleine groep vrienden uit Albrandswaard en omgeving jaarlijks een reisje in het buitenland maakt. Enkele jaren geleden bezocht het clubje Barga, een mooi oud stadje in Toscane. Daar werden ze uitgenodigd voor een intiem huisconcert in het Palazzo van Julian Evans en Bruno Caproni. Samen met Marika van der Meer musiceerden de twee sterren voor de vriendengroep. Het werd een onvergetelijke avond. Er werd afgesproken dat het drietal voor een concert naar Rhoon zou komen. Corona gooide roet in het eten, maar afgelopen zaterdag kwam het muzikale sprookje uit.

Het concert in Rhoon werd spectaculair geopend met de aria Lago al factotum (Il Barbiere di Silviglia) door bariton Bruno Caproni en pianist Julian Evens. Duidelijk werd dat het een bijzondere avond zou worden. Sopraan Marika van der Meer zong op meesterlijke wijze Quel guardi cavaliers (Dos Pasquelle) van Donizetti. Dat Julian Evans een virtuoos is bleek bij zijn uitvoering van Les jeux d’eau de la Villa d’Este van Franz Liszt. De toelichting door de musici zelf gaf een extra dimensie aan de buitengewoon sfeervolle muzikale avond. Julian Evans was buitengewoon ingenomen met de kwaliteit van de concertvleugel. Jeroen van Veen gaf het mooie instrument in bruikleen aan de kerk. Hoogwaardige concerten met piano worden hierdoor mogelijk in de kerk. Het concert werd besloten met een magistrale uitvoering door Caproni van het bekende ‘Mamma’ van componist C.A. Bixio. Bij het publiek bekend door de hit die Heintje en Willy Alberti er ooit mee scoorden. Behalve bloemen mocht het drietal een staande ovatie ontvangen van een enthousiast publiek.

Het volgende concert in de Dorpskerk Rhoon is op zaterdag 22 oktober en draagt de titel ‘Op zoek naar Avo Pärt’. De uitvoerenden zijn auteur Jan Brokken, pianist Jeroen van Veen en cellist Joachim Eijlander. Tijdens deze avond wordt de nieuwe dubbel CD ‘Op zoek naar Arvo Pärt’ uitgereikt. Degenen die vriend worden van de Stichting Klassiek in Rhoon, ontvangen na afloop van het concert de CD gratis.

[/av_textblock] [/av_one_full]