Geachte belangstellende voor Klassiek in Rhoon.

image002Zoals vorig jaar is aangekondigd zullen er voor 2016 drie concerten worden gepland en het eerste concert, dat gegeven zal worden op vrijdagavond 15 April in de Nederlandse Hervormde Kerk van Rhoon, is wel een heel bijzondere mooi concert. Het ensemble BachPlus o.l.v. Bart Naessens heeft samen met de hoboïst Marcel Ponseele een prachtig programma samengesteld. Voor Macel Ponseele is niet alleen een grote rol weggelegd als hoboïst in de twee cantates van J.S. Bach: “Ich habe genug” (BWV 82) en “Der Friede sei mit dir” (BWV 158) maar ook in het Concerto voor viool en hobo in c-mineur van J.S. Bach. Verder zal hij ook een sonate voor hobo en orgel van J.S. Bach spelen met Bart Naessens als organist.

(Op de foto links: Marcel Ponseele)

image001-1De solopartij van beide cantates zal worden ingevuld door Drew Santini. Deze Canadese bariton, geboren in Statford, Ontario werd in de kranten geprezen voor zijn ‘levendige en betrokken werk’ (New York Times) en voor ‘zijn pure bariton en natuurlijke muzikaliteit’ (London Free Press). In februari van dit jaar werkte hij mee aan de serie concerten van de Nederlandse Bachvereniging met o.a. het Stabat Mater van Scarlatti op het programma. Volgend jaar zal hij met dit koor ook de baspartij voor zijn rekening nemen in de Johannes Passion.

Over Macel Ponseele kunnen we kort zijn: “volgens Philippe Herreweghe is hij ‘de beste barokhoboïst ter wereld”. Hij is van Brugge tot Japan bekend om zijn fluwelen klank en zijn diepgaande Bachinterpretaties.

De beide cantates die de 15de april op het programma staan zijn op CD opgenomen door zowel Philip Herreweghe als Ton Koopman en op beide CD’s is Marcel Ponseele de hoboïst, dat zegt toch wel voldoende.

(op de foto rechts: Drew Santini)

De kaarten voor dit concert zijn à 15 € te koop via de website en zij zijn ook verkrijgbaar bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon