Wij zijn verheugd om u te melden dat we dit jaar zes concerten gaan organiseren. In deze nieuwsbrief alvast de datums.

 

Donderdag 21 maart 2024

In samenwerking met de commissie Vorming en Toerusting van de protestantse kerken van Rhoon en Poortugaal wordt er een avond georganiseerd rondom  het werk “Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze” van J. Haydn. Haydn schreef dit werk in 1787 voor een specifieke kerk in Spanje. De zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis zullen deze avond worden uitgevoerd door een strijkkwartet. Tussen de delen zullen de predikanten Hans van Walsum en Coen van Alphen zorgen voor de verbindende teksten.

 

 

 

 

Dinsdag 23 april 2024

De gemeente Rhoon heeft besloten om de schrijver Jan Brokken de Erepenning van de gemeente Albrandswaard toe te kennen.  Burgemeester J. de Witte zal de prijs op deze avond uitreiken. Jan Brokken zal voorlezen uit zijn nieuwe roman “De ontdekking van Holland”. 

De pianist Jeroen van Veen en de cellist Joachim Eijlander zullen muziek ten gehore brengen van Ravel, Grieg en Van Veen.

 

 

 

 

 

Dinsdag 28 mei 2024

De Rijnmond Muziekprijs is opgericht om musici die, vanwege de Corona-pandemie weinig ervaring hebben opgedaan, meer podiumervaring te bieden. Vorig jaar was het festival een groot succes en ook dit jaar zullen de musici weer strijden om de eer (en de geldprijzen). Het belooft weer een mooie en spannende avond te worden.

 

 

 

 

Vrijdag 14 juni 2024

A Midsummmer Night’s Dream

Dit initiatief  is vorig jaar gestart en het was een groot succes. De avond begint met een diner in het Kasteel van Rhoon. Aansluitend volgt een pianoconcert door Jeroen van Veen in de Dorpskerk van Rhoon en voor het nagerecht keren we terug naar het kasteel. Bij goed weer wordt er buiten gegeten. Vorig jaar bleek dat het een ideale avond was om vrienden en gasten uit te nodigen voor een feestelijke avond of viering van een verjaardag.

 

 

 

 

Zaterdag 5 oktober 2024

De keuze van Jan Brokken

De schrijver Jan Brokken is gevraagd om zijn muzikale keuze toe te lichten en getracht wordt om die keuze ook ten gehore te brengen. Het programma en de uitvoerders zijn nog niet bekend maar het belooft een mooie avond te worden. 

 

 

 

 

 

Zaterdag 14 december 2024

Kerstconcert – Ensemble Serenata

Het Italiaanse ensemble Serenata heeft de afgelopen jaren uiterst succesvolle concerten in Rhoon gegeven. Het publiek was laaiend enthousiast en vandaar dat wij deze musici gevraagd hebben om voor dit jaar een Kerstconcert samen te stellen.