[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_textblock size=” font_color=” color=”]

Integrale uitvoering van de Motetten van
J. S. Bach op vrijdag 30 september

[/av_textblock] [/av_one_full] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_textblock size=” font_color=” color=”] “Daar kunnen we nog wat van leren”, zei Mozart toen hij voor het eerst het motet ‘Singet dem Hernn’ hoorde in de Thomaskerk in Leipzig. En of hij gelijk had, de motetten van Johann Sebastian Bach zitten van zin tot zin en woord tot woord vol muzikale verfijning en compositorische spitstechnologie.
Motetten zijn religieuze composities voor meerstemmig koor waarin geen afzonderlijke instrumentale partijen voorzien zijn. Als er toch instrumenten mee spelen, ondersteunen ze gewoon een of andere vocale partij. Dat betekent dat je als luisteraar met de neus gedrukt wordt op de essentie van de compositie: de kracht van de Bijbelse tekst en de geraffineerde retoriek waarmee Bach die teksten als een erudiet prediker in toon zet.
Momenteel zijn er slechts zes motetten met zekerheid aan Bach toegeschreven (BWV 225-230). In Bach’s tijd waren motetten immers een verouderd genre en uitvoeringen voorbehouden voor zeer ernstige plechtigheden, zoals begrafenisplechtigheden van vooraanstaande burgers. Bach neemt dit oude genre op en brengt het tot een ongekende graad van perfectie en complexiteit en vooral… tot een waar feest voor het oor.
Kaarten à 20,- euro zijn te koop via de Boek- & Leeswinkel Het Witte Huys te Rhoon, dierenkliniek den Otter in Rhoon en via deze pagina.
De aanvang van het concert is 20.00 uur en na afloop van het concert (21.30 uur) zal er een borrel “meet and greet” met de musici worden georganiseerd in Het Kasteel van Rhoon.

Op donderdag 29 september zal er een lezing worden gegeven over de Motetten van J.S. Bach
door Hans van Gelder in de Ned. Herv. Kerk te Poortugaal. Aanvang 20.00 uur.
Geen toegangsprijs – wel na afloop vrije gift.
[/av_textblock] [av_button label=’Kaarten bestellen’ link=’manually,http://www.klassiekinrhoon.nl/contact/’ link_target=” size=’small’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_image src=’http://www.klassiekinrhoon.nl/wp-content/uploads/2016/06/motetten2.jpg’ attachment=’254′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image] [/av_one_half]