[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ av_uid=’av-4dwvb’] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-3t9ff’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Dorpskerk Rhoon

Het oudste delen van de kerk, de kapel (het huidige koor) en de toren, stammen uit het begin van de 15de eeuw. De kapel werd gebruikt voor de rooms-katholieke eredienst. Rond 1500 werd met middendeel, het schip, voltooid. De kerk was gewijd aan St. Willibrord. De kerk is gebouwd in een vroeg gotische stijl.

In het koor zijn twee moderne gebrandschilderde ramen te zien. De ramen zijn geschonken door de heer L.J. Pieters en vervaardigd door de kunstenaar Marc Mulders. Het raam aan de zuidkant is getiteld “De Schepping”. Het andere raam heeft als titel “De ark van Noach-regenboog”. In beide ramen wordt de Rhoonse geschiedenis met zijn overstromingen en dreigingen van water uit de rivieren of regen uit de hemel gesymbolieerd Verder bevindt zich In het koor het Bentinck monument. Het werd ontworpen door Daniël Marot in opdracht van Willem Gustaaf Bentinck en het werd gemaakt ter nagedachtenis aan zijn vader Hans Willem Bentinck. De flankerende rouwborden zijn van latere generaties Bentinck.
De preekstoel dateert van omstreeks 1650 en sinds de overgang naar het Protestantisme staat niet langer het altaar in het koor centraal, maar de preekstoel. De bank voor het koor is uitgevoerd in Renaissancestijl en werd waarschijnlijk eind 16de eeuw vervaardigd.
Het huidige orgel werd in 1972 gebouwd door de firma van Vulpen. Het werd geplaatst in de orgelkas van het oude orgel dat door de firma Van de Kley was gemaakt.

Meer informatie is te vinden op www.hervormdegemeenterhoon.nl/
[/av_textblock] [av_textblock size=” font_color=” color=” av_uid=’av-39p3v’] Adres:

Dorpsdijk 65
3161 KD Rhoon
[/av_textblock] [av_google_map height=’400px’ zoom=’16’ saturation=” hue=” zoom_control=’aviaTBzoom_control’ av_uid=’av-2gx2n’] [av_gmap_location address=’Dorpsdijk 65 3161 KD ‘ city=’Rhoon ‘ country=’Nederland’ long=’4.418057999999974′ lat=’51.86030909999999′ marker=” imagesize=’40’ av_uid=’av-1vcgb’][/av_gmap_location] [/av_google_map] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ av_uid=’av-1niqn’] [av_image src=’http://www.klassiekinrhoon.nl/wp-content/uploads/2015/11/IMG_0995.jpg’ attachment=’97’ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ av_uid=’av-155s7′][/av_image] [/av_one_half]