[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_textblock size=” font_color=” color=”]

BachPlus sluit het seizoen af met meesterwerk van J.S. Bach

[/av_textblock] [/av_one_full] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Op vrijdag 1 december zal het Belgische ensemble BachPlus de serie van dit jaar besluiten met een uitvoering van het Magnificat van J. S. Bach in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon. Het Belgische ensemble BachPlus geniet inmiddels internationale bekendheid en is vooral bekend vanwege de concerten die zij niet alleen in België maar ook in ons land geven. De Stichting Klassiek in Rhoon organiseert al enkele jaren concerten met dit ensemble en steeds meer liefhebbers uit het gehele land weten Rhoon inmiddels te vinden.

Dit succesvolle jaar wordt afgesloten met het Magnificat van J.S. Bach en dit wordt, naast de bekende passies en het Weihnachtsoratorium, beschouwd als één van zijn meest geliefde composities. BachPlus zal dit jaar het Magnificat uitvoeren in Aalst (België) en in Rhoon.
Het is een imposant werk dat Bach schreef voor vijfstemmig koor , soli en uitgebreid orkest (met 3 trompetten, pauken, strijkers, hobo’s, fagot en blokfluiten). Bach schreef het stuk voor de kerstperiode van zijn eerste jaar als cantor van de Thomaskerk in Leipzig. Hij wilde er graag zijn muzikaliteit tonen met een compositie die indrukwekkender was dan al hetgeen dat hij ooit daarvoor had geschreven. Voor het concert in Rhoon zal het ensemble BachPlus uitgebreid worden met Il Gardellino, vooral bekend vanwege de wereldberoemde hoboïst Marcel Ponseele. Daarnaast zullen diverse bekende solisten hun medewerking aan dit concert verlenen: naast Amaryllis Dieltiens, Griet de Geyter, Clint van de Linde zal ook Tiemo Wang in Rhoon van de partij zijn. Het geheel zal onder leiding staan van de bevlogen dirigent Bart Naessens.
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_image src=’http://www.klassiekinrhoon.nl/wp-content/uploads/2016/10/bahplus.jpg’ attachment=’269′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Tijdens het concert in Rhoon zal ook de tweede CD van het Belgische ensemble gepresenteerd worden. De eerste CD kreeg lovende recensies en bleek een fantastisch visitekeertje voor het ensemble. Inmiddels is de tweede CD opgenomen en het grote nieuws is dat BachPlus de komende jaren gevraagd is om de grote Bachwerken op te gaan nemen. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten à € 20 zijn verkrijgbaar bij Boek- & Leeswinkel het Witte Huys en zijn hier online te bestellen. Het concert duurt ruim een uur en na afloop is er een borrel te koop in het Kasteel van Rhoon.

[av_button label=’Kaarten bestellen’ link=’manually, http://www.klassiekinrhoon.nl/contact/’ link_target=” size=’small’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’] [/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_image src=’http://www.klassiekinrhoon.nl/wp-content/uploads/2017/01/bachplus495mm.jpg’ attachment=’367′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image] [/av_one_full]