[av_two_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_textblock size=” font_color=” color=”]

CD-Presentatieconcert op Vrijdag 11 November

Met werken van J.S. Bach (Actus Tragicus), J.C. Bach (Meine Freundin du bist schön) en H. Schütz (Musikalische Exequien)

bahplus
Ter gelegenheid van het uitkomen van eerste CD van BachPlus wordt er een CD-Presentatieconcert georganiseerd. Op het programma staat één van mooiste cantates die Bach heeft gemaakt: de Actus Tragicus – Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (BWV 106). Prof. Ignace Bossuyt schreef over deze cantate: “Actus Tragicus kan beschouwd worden als de bekroning van het 17de-eeuwse protestante cantatetype” en Alfred Dürr, één van de grootste kenners van Bachs cantates, is niet karig met zijn lof: “Een geniaal werk, zoals dat ook meesters maar zelden lukt. Met dat werk liet de tweeëntwintigjarige al zijn tijdgenoten met één klap ver achter zich. Men zou zelfs kunnen opperen dat Bachs kunst in zijn volgende levensjaren weliswaar heel veel rijper, maar nauwelijks nog dieper geworden is. De ‘Actus tragicus’ is een brok ware wereldliteratuur”.

Naast deze cantate wordt ‘Meine Freundin du bist schön’ van Johann Christoph Bach uitgevoerd. Het is een sublieme cantate die gebaseerd is op het Hooglied. Dit werk is zijn meest beroemde compositie en getuigt van zijn impressionant meesterschap waar hij (letterlijk) flirt met de grens van religiositeit/theatraliteit.
Om de tweepolige CD-thematiek (huwelijk-begrafenis) ook in het presentatieconcert aan bod te laten komen werd gekozen voor een integrale uitvoering van de beroemde Musikalische Exequien (Concert in Form einer teutschen Begräbnis-Messe) van de belangrijkste 17e eeuwse componist: Heinrich Schütz. Tot op heden ontbrak zijn muziek binnen de programmatie en daar wil BachPlus dringend verandering in brengen. Deze compositie was de eerste Duitstalige versie van het Requiem en kan je beschouwen als een staalkaart van Schütz’ polyfone kunnen, geschreven voor een ensemble vocalisten en basso continuo.

Kaarten bestellen kunt u hier
[/av_textblock] [/av_two_third] [av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Het concert zal weer gegeven worden in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon.
De aanvang is 20.00 uur en kaarten kosten 20 euro per stuk –
Deze kunt u hier bestellen.

Het concert duurt ongeveer 5 kwartier en na afloop van het concert kunt u weer een drankje kopen in het Kasteel van Rhoon.

[/av_textblock] [/av_one_third]