Dierendag in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon.

Als gevolg van de Corona-uitbraak heeft de Stichting Klassiek in Rhoon de afgelopen maanden helaas geen concerten kunnen organiseren in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon. Gelukkig kan dit, met inachtneming van de RIVM-regels, nu weer wel.
Op zaterdag 3 Oktober wordt er een speciaal Dierendag-concert georganiseerd. Immers, veel componisten hebben muziekstukken gewijd aan een dier en er is een selectie gemaakt om een mooi programma samen te stellen.
Het concert zal uitgevoerd worden door drie topmusici: de organist Aart Bergwerff (organist in de Grote Kerk van Breda en docent aan het conservatorium in Rotterdam) , de pianist Jeroen van Veen (o.a. bekend vanwege zijn uitvoeringen van de muziek van Einaudi en ten Holt) en de bandoneonist Carel Kraayenhof (een internationale carrière maar toch vooral bekend vanwege zijn optreden tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima) .
Het programma mag er zijn: naast het Carnaval der Dieren van Saint Saëns ook muziek van George Gershwin (Walking the Dog), Olivier Messiaen (Cataloque d’oiseaux), het orgelconcert “Koekoek en de nachtegaal” van G.F. Händel en Paul McCartney (Blackbird).
Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers per concert kan worden toegelaten zijn er twee concerten gepland: om 16.00 uur en om 20.30 uur.
Kaarten kosten 15 euro (kinderen gratis) en zijn uitsluitend hier te bestellen: www.klassiekinrhoon.nl.