---

Sponsors

Tot onze vreugde kan ik u mededelen dat de Rabobank besloten heeft voor ten minste twee jaar Hoofdsponsor te zijn van Klassiek in Rhoon. Het bestuur is hier zeer blij mee en zodoende wordt het mogelijk gemaakt ook de komende jaren concerten te organiseren in de Ned. Herv. Kerk te Rhoon.  Het  ensemble BachPlus heeft diverse prachtige concerten op het programma staan dus er valt weer veel te genieten.
Naast de Rabobank zijn we natuurlijk ook de overige sponsors van harte dankbaar, zonder hun steun zou het organiseren van deze concerten niet mogelijk  zijn. Indien u geïnteresseerd bent in het sponsorschap (of een donatie wilt doen) verzoek ik u contact met mij op te nemen (L. den Otter 010-5067150  info@dierenkliniekdenotter.nl ).

Van rechts naar Links:
mevr. A. Suijkerbuijk –directeur Particulier & Private Banking Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde, de heer F. Groenendijk, L.J. den Otter en A. van Steenderen – bestuursleden van de Stichting Klassiek in Rhoon

---

Het derde concert van dit jaar staat weer geheel in het teken van J.S. Bach. Op het programma staat de integrale uitvoering van de Motetten van J.S. Bach. 

Motetten

“Daar kunnen we nog wat van leren”, zei Mozart toen hij voor het eerst het motet ‘Singet dem Hernn’ hoorde in de Thomaskerk in Leipzig. En of hij gelijk had, de motetten van Johann Sebastian Bach zitten van zin tot zin en woord tot woord vol muzikale verfijning en compositorische spitstechnologie. 
Motetten zijn religieuze composities voor meerstemmig koor waarin geen afzonderlijke instrumentale partijen voorzien zijn. Als er toch instrumenten mee spelen, ondersteunen ze gewoon een of andere vocale partij. Dat betekent dat je als luisteraar met de neus gedrukt wordt op de essentie van de compositie: de kracht van de Bijbelse tekst en de geraffineerde retoriek waarmee Bach die teksten als een erudiet prediker in toon zet.
Momenteel zijn er slechts zes motetten met zekerheid aan Bach toegeschreven (BWV 225-230). In Bach’s tijd waren motetten immers een verouderd genre en uitvoeringen voorbehouden voor zeer ernstige plechtigheden, zoals begrafenisplechtigheden van vooraanstaande burgers. Bach neemt dit oude genre op en brengt het tot een ongekende graad van perfectie en complexiteit en vooral… tot een waar feest voor het oor.

Na afloop van het concert zal er een borrel worden georganiseerd. Bij (redelijk) goed weer zal deze gegeven worden in een tent in het weiland naast het Kasteel.

---

De aanvang van het concert is 20.00 uur.

Kaarten à 20 euro zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon en via de website op deze pagina. Na afloop van het concert (21.30 uur) is er een borrel in het Kasteel van Rhoon.

Op donderdag 29 september zal er een lezing worden gegeven over de Motetten van J.S. Bach door Hans van Gelder in de Ned. Herv. Kerk  te Poortugaal. Aanvang 20.00 uur. Geen toegangsprijs – wel na afloop vrije gift.

---