---

Geachte belangstellende voor  Klassiek in  Rhoon.

Zoals vorig jaar is aangekondigd zullen er voor 2016  drie concerten worden gepland en het eerste concert, dat gegeven zal worden op vrijdagavond 15 April in de Nederlandse Hervormde Kerk van Rhoon, is wel een heel bijzondere mooi concert. Het ensemble BachPlus o.l.v. Bart Naessens heeft samen met de hoboïst Marcel Ponseele een prachtig programma samengesteld. Voor Macel Ponseele is niet alleen een grote rol weggelegd als hoboïst  in de twee cantates van J.S. Bach: “Ich habe genug” (BWV 82)  en “Der Friede sei mit dir” (BWV 158) maar ook in het Concerto voor viool en hobo in c-mineur van J.S. Bach. Verder zal hij ook een sonate voor hobo en orgel van J.S. Bach spelen met Bart Naessens als organist.

(Op de foto links: Marcel Ponseele)

De solopartij van beide cantates zal worden ingevuld door Drew Santini. Deze Canadese bariton, geboren in Statford, Ontario werd in de kranten geprezen  voor zijn ‘levendige en betrokken werk’ (New York Times) en voor ‘zijn pure bariton en natuurlijke muzikaliteit’ (London Free Press).  In februari van dit jaar werkte hij mee aan de serie concerten van de Nederlandse Bachvereniging met o.a. het Stabat Mater van Scarlatti op het programma. Volgend jaar zal hij met dit koor ook de baspartij voor zijn rekening nemen in  de Johannes Passion.

Over Macel Ponseele kunnen we kort zijn. Volgens Philippe Herreweghe is hij 'de beste barokhoboïst ter wereld'. Hij is van Brugge tot Japan bekend om zijn fluwelen klank en zijn diepgaande Bachinterpretaties.

De beide cantates die de 15de april op het programma staan zijn op CD opgenomen door zowel Philip Herreweghe als Ton Koopman en op beide CD’s is Marcel Ponseele de hoboïst, dat zegt toch wel voldoende.

(op de foto rechts: Drew Santini)

---

De kaarten voor dit concert zijn à 15 € te koop via de website en zij zijn ook verkrijgbaar bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon

 Ps voor meer informatie over de overige concerten zie: www.klassiekinrhoon.nl  

---