Winterreise in Rhoon

De stichting Klassiek in Rhoon zal ook dit jaar weer enkele concerten organiseren in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon. Het eerste concert zal gehouden worden op vrijdag 14 februari en op het programma staat Winterreise van Schubert, in een arrangement voor bariton en strijkkwartet

---

Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. Van het werk verschenen tot op heden honderden cd-opnames. De hang naar het onbekende, en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Deze reis is niet zomaar een reis: het is een enkele reis naar het onbekende.
Het concert zal gegeven worden door de bariton Martijn Cornet en het Ragazze kwartet.

Martijn Cornet studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam onder de hoede van de befaamde pedagoge Margreet Honig. Inmiddels heeft Martijn Cornet een glansrijke carrière opgebouwd. Hij zong bij diverse operagezelschappen als de Early Opera Company in Londen en de Opéra national de Lorraine. Diverse malen zong hij bij De Nationale Opera in Amsterdam in klassieke opera’s maar ook in wereldpremières van Peter-Jan Wagemans en Louis Andriessen.

---

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Het concert begint om 20.30 uur en kaarten à 20 euro zijn hier online te koop en bij de voorverkoopadressen; Thé Café en het Wijnhuis Rhoon
Na het concert is er een borrel te koop in het Wapen van Rhoon

---