---

Klassieke Muziek Spektakel in tuin van Kasteel van Rhoon

Met o.a. gratis opera voor kinderen en optreden van de pianist Jeroen van Veen

Het weekend van 30 juni 2018 wordt een zeer muzikaal en uniek weekend in Albrandswaard.

Op vrijdagavond 29 juni Music in the Dark.

Het muzikale weekend start op de vrijdagavond met een optreden van de musici van de Volharding (Rhoon), OBK (Pernis) en de Big Band Enterprise (Rhoon) een 'Music in the Dark' concert bij het Kasteel van Rhoon tijdens het festival 'Muziek in het Dark' te Rhoon.

De vrijdagavond wordt geopend met een optreden van de twee lokale muziekverenigingen, namelijk OBK uit Pernis en de Volharding uit Rhoon. Dit wordt een voor deze regio zeer uniek optreden, want voor het eerst deze eeuw treden ongeveer 60 blazers, slagwerkers en percussionisten van de Volharding en OBK gezamenlijk voor u op.

Ze brengen u met hun saxofoons, trompetten, trombones, euhoniums, tuba's en slagwerk een swingend programma. Eén groot blaasorkest en één dirigent!

De avond wordt afgesloten met een flitsend optreden van BigBand Enterprise, die met hun aanstekelijke manier van spelen er zeker voor zorgen dat u niet meer stil kan zitten. De ruggengraat van hun optreden wordt gevormd door stukken uit het American songbook, bekend door onder meer Duke Ellington, Count Basie en de zangers Frank Sinatra, Billy Holliday, Ray Charles en vele anderen. Daar blijft het overigens niet bij. De band speelt ook Latinnummers, Funky grooves, Dansmuziek, maar ook schitterende ballads. Het optreden van de Rhoonse bigband Enterprise belooft een lekker sfeervolle gebeurtenis te worden.

Muziekvereniging OBK uit Pernis is opgericht op 8 oktober 1902 en is nog steeds een muziek vereniging met enthousiaste leden die met elkaar gezellig muziek maken op de malletband, in het amusementsorkest en met het dweilorkest.

Muziekvereniging Volharding uit Rhoon is 17 jaar jonger dan OBK, namelijk opgericht in 1919.

Bigband Enterprise uit Rhoon speelt sinds 1993 in de volledige bigbandbezetting met een 5 koppige saxofoonsectie, 4 trombones, 4 trompettisten en ritmesectie (drums, bas, gitaar en piano). Voor de band staat zangeres Gertruud Scholte en helemaal vooraan orkestleider, Stanislav Mitrovic.

"Music in the Dark" is gratis toegankelijk. 

Programma "Music In The Dark" (Vrijdag 29 juni 2018)

19:30 - 19:50 Optreden Leerlingen orkest Volharding/ OBK

20:00 - 21:00 Optreden Volharding-OBK Combinatie

21:30 - 22:45 Optreden Big Band Enterprise

 

Muziek op Rhoon (voormalig Jazzfestival) op zaterdag 30 juni

Op zaterdag 30 juni kunnen liefhebbers van jazz- en bluesmuziek hun hart weer ophalen tijdens Muziek op Rhoon, vroeger bekend als het Jazzfestival, op het grote veld achter het Kasteel van Rhoon. Voor het vierde jaar op rij treden te gekke bands op tijdens het festival. Bekijk het programma op www.muziekoprhoon.nl.

 

Zondag 1 juli: Muziek op Rhoon – klassiek

Het weekend wordt afgesloten met een klassiek programma op de zondag. Vanaf 16.00 uur wordt een zeer afwisselend programma aangeboden waar topmusici uit het gehele land aan mee zullen werken.

Het eerste programmaonderdeel is een Mini-Mozart opera voor die kinderen dat uitgevoerd zal worden door de bekende sopraan Johannette Zomer en de bas-bariton Frans Fiselier. De acteur Peter Lusse (bekend van tv) zal de verhaallijn voor het publiek in de gaten houden. De opera is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar en duurt ongeveer een uur.

Om 19.00 uur zullen Johannette Zomer en Frans Fiselier nog een optreden verzorgen met een recital van bekende aria’s en duetten. Het programma heeft als titel: From Vienna (aria’s en duetten uit opera’s van Mozart) to America (muziek en aria’s van Joplin en Gerhwin) and back (muziek, aria’s en duetten van Strauss en Lehar).

Om 18.00 en 20.00 uur zal de wereldberoemde pianist Jeroen van Veen een concert geven dat geheel gewijd zal zijn aan componist Einaudi. Van Veen heeft inmiddels meer dan 1 miljoen CD’s verkocht en geniet o.a. grote bekendheid als vertolker van de muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd o.a. bekend door zijn soundtracks in de film “Intouchables”. De muziek van Einaudi is minimalistisch aandoende muziek die nauw verwant is aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten.

 

Toegangskaarten voor het concert op de zondag zijn verkrijgbaar bij Boek- & Leeswinkel het Witte Huys en via de site www.klassiekinrhoon.nl

De kaarten voor kinderen tot 16 jaar zijn gratis (maar moeten wel een kaart bestellen). Oudere kinderen en volwassenen betalen 15 euro voor de gehele dag.

Er is een beperkt aantal stoelen en het is dus raadzaam zelf een kleed/kussen mee te nemen.

Programma:

16.00 uur: Mini Mozart een opera voor kinderen door Johannette Zomer m.m.v. o.a. de acteur Peter Lusse

18.00 uur Jeroen van Veen – piano - Einaudi in the woods 1

19.00 uur Johannette Zomer – From Vienna to America and back…

(Aria’s en duetten)

20.00 uur Jeroen van Veen – piano - Einaudi in the woods 2

 

 

 

---