---

Ode for St. Cecilia’s Day

Geachte muziekliefhebber,

Ook dit jaar zal de Stichting Klassiek in Rhoon weer enkele concerten organiseren en het belooft wederom een prachtig jaar te worden. Omdat we voor het najaar nog bezig zijn met het definitief vastleggen van een aantal concerten sturen wij nu alvast een bericht over het eerste concert dat op zaterdag 12 mei aanstaande georganiseerd zal worden in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon. Ons “huisorkest”, BachPlus, zal dan “Ode for St. Cecilia’s Day (voor koor en orkest) uitvoeren van de componist G.F. Händel. De dirigent Bart Naessens schreef in het programmaboekje de volgende passage:

“Zijn “Ode for St. Cecilia’s Day” begint met een suggestieve beschrijving van het scheppingsverhaal. Veertig spannende minuten later volgt een bloedstollend koor dat het einde der tijden en het laatste oordeel schildert. Tussenin evoceren sublieme aria’s de kwaliteiten van muziekinstrumenten en de kracht van muziek en de menselijke stem. De Ode for St Cecilia’s Day komt met waarborg voor diepe muzikale emoties en kippenvelmomenten.”

 Kaarten (à 20 euro) zijn te bestellen via www.klassiekinrhoon.nl en zijn ook verkrijgbaar bij boekhandel Het Witte Huys te Rhoon. Over enkele weken zullen wij nog een nieuwsbrief sturen met het volledige programma van dit jaar. 

Het concert begint op 12 mei om 20.15 uur en zal 5 kwartier duren. Na afloop is er een borrel te koop in het Kasteel van Rhoon.

Met vriendelijke groet,

Leen den Otter – voorzitter Stichting Klassiek in Rhoon.

---