---

Uniek Vivaldi concert in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon m.m.v. de schrijfster Rosita Steenbeek

Op vrijdag 16 juni zal de bekende sopraan Johannette Zomer voor de tweede keer een concert in de Ned. Herv. kerk van Rhoon geven. Zij was in maart van dit jaar de soliste tijdens een concert dat uitgevoerd werd door het ensemble BachPlus. Dit was zo’n groot succes dat zij, op veler verzoek, opnieuw naar Rhoon komt en ditmaal met haar eigen ensemble Tulipa.

Tijdens dit concert staat de componist Vivaldi centraal. Aan dit feestelijk programma zullen ook Rosita Steenbeek (schrijfster van vele boeken over Italië) en André Romijn ( auteur van o.a. Het Geheim van Antonio Vivaldi) meewerken. De in Rome woonachtige schrijfster Rosita Steenbeek heeft veel over Venetië geschreven en zij zal tijdens dit concert passages voorlezen uit haar boek over Venetië.

 Toelichting programma:

Iedereen kent Antonio Vivaldi van zijn Vier Jaargetijden. Maar deze priester uit Venetië schreef ook diep religieuze kerkmuziek. Sopraan Johannette Zomer zingt prachtige geestelijke werken, zoals het ‘Laudate pueri’ en twee aria’s uit zijn oratorium ‘Juditha Triumphans’. Het veelzijdige kamerorkest Tulipa Consort speelt een aantal schilderachtige instrumentale stukken. Dit programma is inmiddels ook op CD uitgebracht en kreeg zeer lovende kritieken.


Kaarten (á 20 euro) zijn verkrijgbaar bij Boek- & Leeswinkel het Witte Huys in Rhoon en te bestellen op www.klassiekinrhoon.nl

De aanvang van het concert is 20.00 uur.

---