---

Ook voor het jaar 2017 is het gelukt om weer een prachtig programma samen te stellen. Het vertrouwde ensemble BachPlus zal dit jaar twee concerten verzorgen en verder zal er een speciaal Vivaldi-concert gegeven worden door de sopraan Johannette Zomer en haar ensemble Tulipa Consort

Deze concerten zouden niet mogelijk zijn zonder de financiële steun van onze sponsors en gelukkig heeft ook een al flink aantal particulieren zich aangemeld als “Vriend van de stichting Klassiek in Rhoon” (voor meer informatie: klik hier)
Het eerste concert van het seizoen zal door BachPlus gegeven worden op zaterdag 25 Maart. Ook tijdens dit concert zal de sopraan Johannette Zomer meewerken.

Op het programma staat muziek van Graupner en Bach. Johannette Zomer koos voor een programma met muziek die haar heel nauw aan het hart ligt. Het hele concert gaat in crescendo naar de wondermooie compositie van meester Bach “Weichet nur, betrübte Schatten” (BWV 202), een wereldlijke cantate voor sopraansolo, geschreven ter gelegenheid van een huwelijksplechtigheid rond 1718 in Köthen. Niet onvermeld mag worden dat de wereldberoemde hoboïst Marcel Ponseele de hobopartij voor zijn rekening zal nemen.

Tijdens het tweede concert (vrijdag 16 juni) staat de componist Vivaldi centraal. Het concert, met als titel “Laudate”, zal worden uitgevoerd door de sopraan Johannette Zomer en haar ensemble Tulipa Consort. Aan dit feestelijk programma zullen ook Rosita Steenbeek (schrijfster van vele boeken over Italië) en André Romijn ( auteur van o.a. Het Geheim van Antonio Vivaldi) meewerken.

Programma
Iedereen kent Antonio Vivaldi van zijn Vier Jaargetijden. Maar deze priester uit Venetië schreef ook diep religieuze kerkmuziek. Sopraan Johannette Zomer zingt prachtige geestelijke werken, zoals het 'Laudate pueri' en twee aria’s uit zijn oratorium 'Juditha Triumphans'. Het veelzijdige kamerorkest Tulipa Consort speelt een aantal schilderachtige instrumentale stukken. Dit programma is inmiddels ook op CD uitgebracht en kreeg zeer lovende kritieken.

Het laatste concert van het seizoen zal gegeven worden in het eerste weekend van december. Het ensemble BachPlus zal dan het Magnificat uitvoeren van J. S. Bach en verder staat Ode for St Cecilia’s Day van Händel op het programma.

Kaarten kunt u hier bestellen

---